e
Banner

Etiketler: limancılık sektörü



Limancılık sektörü 17 düğüme rağmen pupa yelken



Türkiye limancılık sektörünün özelleştirmelerin ardın gelen büyük yatırımlarım hamlesiyle bölgesinde önemli bir oyuncu haline geleceğini belirten TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç, sektörün gelişim ve büyüme ivmesinin aralarında mevzuat, yönetim modeli, master planı, geri saha sorunu, gümrük işlemleri ve mali yüklerinde bulunduğu 17 temel adımla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

 




Doğu Marmara limanlarına Kocaeli Port markası



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Doğu Marmara bölgesindeki limanları dünyaya duyuracak bir projenin hazırlığında…





Bir Bakışta: Türk Limancılık Sektörü



Türk limancılık sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye 2010 rakamlarına göre 348.6 milyon ton ile Avrupa ülkeleri içinde denizyoluyla yapılan ticarette en fazla yük elleçleyen beşinci ülke konumunda. Türk limanlarında yük elleçleme faaliyetleri 2011 yılında bir önceki yıla göre %4,2 artış göstererek 363.3 milyon tona ulaştı. Bu büyüme trendinin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda daha da hızlanması bekleniyor.





Türk limanları salgın dinlemedi


Yayın: 14-05-2020
Kategori: Denizyolu

Covid-19 salgına rağmen Nisan ayında da Türk limanlarındaki elleçlenen konteyner rakamı artttı. Limanlarda elleçlenen konteyner 3 milyon 787 bin TEU’ya ulaştı. 
 




Limancılardan yatırım ve işletme sürelerinin uzatılması çağrısı


Yayın: 19-01-2022
Kategori: Denizyolu

2021 yılını yüzde 5 büyümeyle kapatan limancılık sektörü, 2022 yılında 540 milyon tonun üzerinde yük miktarı bekliyor. Ticaret savaşlarında limanların artık her ülkenin ön cephesi haline geldiğini belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, 2050 hedeflerinin gerçekleşebilmesi için mevcut kapasitesinin 2-3 katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdemir ayrıca liman işletme sürelerinin acilen uzatılması gerektiğini vurguladı.